זום עליי – קראו עוד עליי ועל הגישה שלי

שלושה אנשים יושבים בחדר קטן עם עיטורים צבעוניים. אישה בכסא צהוב, אולי רופאת, מחזיקה ניירות ומחייכת בחום, מעודדת את הקשבה כשהיא מנהלת שיחה עם הגבר והאישה שיושבים מעבר לשולחן. | גליה גביש מטפלת LI-CBT ילדים, נוער ומבוגרים ומדריכת הורים

״זה לא נמאס לגלות, שכל שינוי גדול
מתחיל מצעד אחד קטן״

שלום, אני גליה גביש, מטפלת CBT בילדים ונוער בעצימות נמוכה, מדריכת הורים ומנחת קבוצות נוער בעמותת "רקפת". בנוסף, אני גם מגשרת גירושין – חיבור שמאפשר לי ללוות ילדים והורים בשלבי פרידה ואחריה.

בקליניקה שלי אני מטפלת בחרדה חברתית, חרדת בחינות, ביטחון עצמי נמוך, קשיים רגשיים בעקבות גירושין, ואתגרי הורות. כל טיפול מותאם אישית לילד ולמשפחה, מתוך גישה שמכבדת את הקצב, הרגשות והצרכים של כל אחד.

בגישור גירושין, היה לי תמיד חשוב לעזור לזוגות להיפרד ממקום של כבוד הדדי – לראות אחד את השנייה, ובעיקר לראות את הילדים. הגישה הזו מלווה אותי גם בטיפול: להקשיב, להבין, ולתת כלים פרקטיים כדי ליצור שינוי אמיתי.

אולי אתם מתמודדים עם קושי שכבר זמן מה מציק לכם – קשיים של הילד, אתגרים בהורות, תחושה של חוסר אונים, אולי אתם מקווים שהדברים ישתנו לבד עם הזמן. אבל ככל שהימים עוברים, המציאות היומיומית הופכת לעול.

אמרו לכם שכדאי להתייעץ, התחלתם לחפש, ופתאום גיליתם שיש כל כך הרבה גישות ואנשי טיפול – וזה מבלבל.

אני כאן כדי לעזור לכם לעשות סדר. לתת יד. להתחיל את השינוי.

אישה יושבת על ספה, עסוקה במחשבה עמוקה כשהיא כותבת במחברת שלה. תעודות מעטרות את הקיר מאחוריה, המשקפות את מסעה כרופאת. ספרים ואגרטל נחים על שולחן סמוך, יוצרים אווירה שלווה של הקשבה והתבוננות פנימה. | גליה גביש מטפלת LI-CBT ילדים, נוער ומבוגרים ומדריכת הורים

איך בוחרים מטפל/ת?

ההחלטה להתחיל טיפול היא צעד משמעותי, אבל הבחירה במטפל.ת הנכון.ה יכולה להרגיש מבלבלת. יש כל כך הרבה אפשרויות – איך יודעים במי לבחור?

שלב 1: חפשו מידע והמלצות
בדקו מה התחום שמתאים לקושי שאתם או ילדכם חווים – טיפול רגשי, CBT, הדרכת הורים ועוד. חפשו המלצות או חוות דעת על איש/ת המקצוע.

שלב 2: שיחת היכרות
דברו איתי. שיחת היכרות קצרה יכולה לעזור לכם להבין מי אני, איך אני עובדת והאם זה מרגיש לכם נכון.

שלב 3: הקשיבו לעצמכם
האם השיחה הרגישה לכם בנוח? האם התחברתם לסגנון שלי? התחושה הראשונית היא מדד חשוב.

שלב 4: עשו את הצעד הראשון
קבעו פגישה ראשונה. אתם במרחק של צעד קטן אחד מלהתחיל שינוי משמעותי. מכאן, אני כבר אעזור לכם להחזיק את התהליך ולהוביל אתכם קדימה.

במה אני מטפלת?

 

הכשרתי המקצועית:

  • מטפלת LI-CBT (טיפול קוגניטיבי התנהגותי בעצימות נמוכה) בילדים, נוער ומבוגרים
  • מדריכת הורים
  • מגשרת גירושין
  • מאמנת מוסמכת (תעודת עמית בלשכת המאמנים מס׳ 5575)
  • מטפלת בילדים ומבוגרים עם ADHD
קווים מעוקלים ולולאות בריקוד כחול וסגול רוקדים כמו שיחה מרגיעה על הרקע האפל, מזכירה שיחה מרגיעה שמביאה שלווה. | גליה גביש מטפלת LI-CBT ילדים, נוער ומבוגרים ומדריכת הורים
קווים מעוקלים ולולאות בריקוד כחול וסגול רוקדים כמו שיחה מרגיעה על הרקע האפל, מזכירה שיחה מרגיעה שמביאה שלווה. | גליה גביש מטפלת LI-CBT ילדים, נוער ומבוגרים ומדריכת הורים

עוד צעד קטן

ומתחילים את השינוי בשיחה או בהודעה

שאלות נפוצות

קו צהוב ישר משמאל עובר בצורה חלקה לשיפוע ורוד, המסמל שיחה והקשבה פעילה, לפני שהוא מסתיים בשרבוט סבוך כחול מימין. | גליה גביש מטפלת LI-CBT ילדים, נוער ומבוגרים ומדריכת הורים

האם הקושי שאתם מתמודדים איתו גדל עד לרמה שזה מפריע לכם בתחום כלשהו בחיים? או אולי בכמה תחומים? האם בגלל הקושי הפסקתם לעשות דברים שאתם אוהבים לעשות? אלה שאלות שאתם יכולים לשאול את עצמכם, כמו גם האם אתם מסוגלים להתחייב מול עצמכם להתמיד להגיע לטיפול מדי שבוע ולקבל את זה שטיפול אומר שינוי ושינוי זה לא תמיד נוח.

כשנרקם קשר טיפולי טוב וכשאתם או הילד שלכם מגיעים עם רצון לשנות ומוכנות לשנות הרגלים כדי שזה יקרה, יש סיכוי גדול שהטיפול יהיה אפקטיבי. כל זה כשלוקחים בחשבון שלי כמטפלת יש אחריות להבין אתכם ואת הקושי ולדעת לבחור את הכלים הנכונים והעיתוי הנכון להשתמש בהם.

לא תמיד יודעים במהלך הטיפול שהוא עוזר. לפעמים האסימון נופל רק כמה חודשים ולפעמים אפילו מעל שנה אחרי הטיפול. מאחר ומדובר בטיפול פרקטי שנותן כלים, אנו כן מצפים לראות שינוי כלשהו בתקופת הטיפול ובוודאי אחרי.

כשמתחילים טיפול, מגיעים כי משהו הולך לא כפי שאנחנו רוצים. לרוב נגיע במצב של סערה פנימית, חוסר שקט. בפגישות מדברים כדי לעשות סדר במחשבות, להתחבר לרגשות ולקבל בהירות איך אפשר לראות את אותו מקרה, פשוט בזווית אחרת ואז - פתאום רואים שהרגש הלא נעים פוחת משמעותית.

טיפול CBT מתאים מגיל 6 (יש כאן עניין של הבשלה של השכל להבין הסתכלות אחרת על מצבים)

באופן אישי, אני מעדיפה את האנרגיה שעוברת במפגש פרונטלי אבל עדיף בזום מאשר בכלל לא.

השיחות ביני לביניכם חסויות לחלוטין, למעט פגיעה עצמית או באחר.

בהחלט! זה כמובן תלוי בגיל המטופל, בנכונות שלו לעבור טיפול בזום (וגם בגורמים כמו הפרעת קשב והיפראקטיביות או סוגים אחרים של הפרעות שיכולים להפריע למטופל לקבל את המיטב מטיפול בזום). זה משהו שכדאי להעלות בשיחת הטלפון הראשונית ולוודא יחד שזה אכן מתאים לאישיות ולמגבלות של אותו מטופל.

אפשר להגיד, שההתמחות שלי היא לפתור פלונטרים בראש. התחומים הבולטים בהם אני מטפלת הם חרדה חברתית ומצוקה נפשית שנגרמת עקב תהליך פרידה וגירושין (וגם לאחריו). 

מילים מהלב

המלצות חמות ממטופלים