איך נראה המפגש הראשון?

שלושה אנשים יושבים בחדר קטן עם עיטורים צבעוניים. אישה בכסא צהוב, אולי רופאת, מחזיקה ניירות ומחייכת בחום, מעודדת את הקשבה כשהיא מנהלת שיחה עם הגבר והאישה שיושבים מעבר לשולחן. | גליה גביש מטפלת LI-CBT ילדים, נוער ומבוגרים ומדריכת הורים

איך נראה המפגש הראשון?

בטיפול קוגניטיבי התנהגותי LI-CBT לילדים, נוער ומבוגרים, מפגש ההיכרות נועד לתת רקע רחב ומעמיק על הקושי שבגללו הגעתם, לזהות מטרות טיפוליות ולהתחיל לגבש תוכנית עבודה מותאמת. המפגש מתקיים בשיח פתוח ובאווירה מכילה, במטרה לאפשר למטופל ולהורים (במידת הצורך) תחושה נוחה לשיתוף וליצירת אמון.

כשמדובר בהדרכת הורים לילדים עם קשיי שליטה בכעסים, חרדות או אם אתם מצויים בשלבי פרידה או גירושין, המפגש הראשוני נועד להכיר אתכם, היכן אתם חווים את הקושי של הילד או הילדים ולהכיר את הסיבות להגעתכם להדרכה.

אישה יושבת על ספה, עסוקה במחשבה עמוקה כשהיא כותבת במחברת שלה. תעודות מעטרות את הקיר מאחוריה, המשקפות את מסעה כרופאת. ספרים ואגרטל נחים על שולחן סמוך, יוצרים אווירה שלווה של הקשבה והתבוננות פנימה. | גליה גביש מטפלת LI-CBT ילדים, נוער ומבוגרים ומדריכת הורים

מהלך הטיפול – כלים מעשיים ושינוי מדורג

בטיפול קוגניטיבי התנהגותי LI-CBT, נשלב לאורך הטיפול כלים פרקטיים וממוקדים שנועדו לסייע בהתמודדות עם חרדות, שליטה בכעסים, קשיים חברתיים ואתגרים נוספים.
אחד המרכיבים המרכזיים בטיפול הוא ליווי בתרגול המשימות המעשיות (חשיפות), אשר מסייעות ליישם את הכלים שנלמדים במהלך המפגשים ולבצע שינויים באופן הדרגתי ובטוח.

בהדרכת הורים, נסיים כל מפגש עם סיכום הכלים הפרקטיים ויציאה הביתה לתרגל אותם עד למפגש הבא. 

 מתלבטים אם הטיפול יכול להתאים לכם או לילדכם? לחצו כאן ליצירת קשר ולקביעת שיחת ייעוץ ראשונית ללא תשלום

קווים מעוקלים ולולאות בריקוד כחול וסגול רוקדים כמו שיחה מרגיעה על הרקע האפל, מזכירה שיחה מרגיעה שמביאה שלווה. | גליה גביש מטפלת LI-CBT ילדים, נוער ומבוגרים ומדריכת הורים
קווים מעוקלים ולולאות בריקוד כחול וסגול רוקדים כמו שיחה מרגיעה על הרקע האפל, מזכירה שיחה מרגיעה שמביאה שלווה. | גליה גביש מטפלת LI-CBT ילדים, נוער ומבוגרים ומדריכת הורים

עוד צעד קטן

ומתחילים את השינוי בשיחה או בהודעה

שאלות נפוצות

קו צהוב ישר משמאל עובר בצורה חלקה לשיפוע ורוד, המסמל שיחה והקשבה פעילה, לפני שהוא מסתיים בשרבוט סבוך כחול מימין. | גליה גביש מטפלת LI-CBT ילדים, נוער ומבוגרים ומדריכת הורים

האם הקושי שאתם מתמודדים איתו גדל עד לרמה שזה מפריע לכם בתחום כלשהו בחיים? או אולי בכמה תחומים? האם בגלל הקושי הפסקתם לעשות דברים שאתם אוהבים לעשות? אלה שאלות שאתם יכולים לשאול את עצמכם, כמו גם האם אתם מסוגלים להתחייב מול עצמכם להתמיד להגיע לטיפול מדי שבוע ולקבל את זה שטיפול אומר שינוי ושינוי זה לא תמיד נוח.

כשנרקם קשר טיפולי טוב וכשאתם או הילד שלכם מגיעים עם רצון לשנות ומוכנות לשנות הרגלים כדי שזה יקרה, יש סיכוי גדול שהטיפול יהיה אפקטיבי. כל זה כשלוקחים בחשבון שלי כמטפלת יש אחריות להבין אתכם ואת הקושי ולדעת לבחור את הכלים הנכונים והעיתוי הנכון להשתמש בהם.

לא תמיד יודעים במהלך הטיפול שהוא עוזר. לפעמים האסימון נופל רק כמה חודשים ולפעמים אפילו מעל שנה אחרי הטיפול. מאחר ומדובר בטיפול פרקטי שנותן כלים, אנו כן מצפים לראות שינוי כלשהו בתקופת הטיפול ובוודאי אחרי.

כשמתחילים טיפול, מגיעים כי משהו הולך לא כפי שאנחנו רוצים. לרוב נגיע במצב של סערה פנימית, חוסר שקט. בפגישות מדברים כדי לעשות סדר במחשבות, להתחבר לרגשות ולקבל בהירות איך אפשר לראות את אותו מקרה, פשוט בזווית אחרת ואז - פתאום רואים שהרגש הלא נעים פוחת משמעותית.

טיפול CBT מתאים מגיל 6 (יש כאן עניין של הבשלה של השכל להבין הסתכלות אחרת על מצבים)

באופן אישי, אני מעדיפה את האנרגיה שעוברת במפגש פרונטלי אבל עדיף בזום מאשר בכלל לא.

השיחות ביני לביניכם חסויות לחלוטין, למעט פגיעה עצמית או באחר.

בהחלט! זה כמובן תלוי בגיל המטופל, בנכונות שלו לעבור טיפול בזום (וגם בגורמים כמו הפרעת קשב והיפראקטיביות או סוגים אחרים של הפרעות שיכולים להפריע למטופל לקבל את המיטב מטיפול בזום). זה משהו שכדאי להעלות בשיחת הטלפון הראשונית ולוודא יחד שזה אכן מתאים לאישיות ולמגבלות של אותו מטופל.

אפשר להגיד, שההתמחות שלי היא לפתור פלונטרים בראש. התחומים הבולטים בהם אני מטפלת הם חרדה חברתית ומצוקה נפשית שנגרמת עקב תהליך פרידה וגירושין (וגם לאחריו). 

מילים מהלב

המלצות חמות ממטופלים